European Dog Show 2023

European Dog Show 2023 i Herning

Af: Per Jacobsen

Hundeglam og trængsel. Stande med alt, hvad man mangler til hundene; halsbånd, liner, dækkener, foder og meget mere. Og også alt det, man ikke mangler. Stande, hvor man kan stille  sin sult og slukke sin tørst. Forberedelse og grooming ved ringside, og møde med venner og bekendte. Snak på alle tungemål, og i det hele taget en festlig stemning.

Ja, det er rigtigt, det er European Dog Show 2023 i Herning. Måske den største hundeudstilling i Danmark nogen sinde med ca. 18000 tilmeldte hunde fordelt over 4 dage fra torsdag den 18 maj til søndag den 21. maj.

Selv om der var virkelig mange udstillere, stadeholdere og publikum, var det ikke vanskeligt at finde parkeringsplads, og der var heller ikke nævneværdig kø ved indgangen.

Det var en stor fornøjelse at se alverdens forskellige hunderacer. Tænk at der findes så mange forskellige hunde.

Ängla, Prinsesse Bella, Hygge og Nerfe (BIR). (foto Hilde Wølk)
Hilde Wølk med lørdagens BIM, Jubiis Prinsesse Bella.

I forbindelse med European Dog Show 2023 blev der også afholdt Agria Winner 2023 og DKK European Cup Winner for non-FCI Breeds.

Vi havde tilmeldt os European Cup Winner for non-FCI Breeds.

På startnummeret var angivet, at vi skulle i ringen som nr. 2, men andre steder var det oplyst, at bedømmelserne af ikke FCI racer først ville starte, når FCI racerne i samme ring var bedømt. Lidt forvirret valgte vi at være der i god tid, og vente på, at Volpino Italiano og Islandsk Fårehund blev bedømt.

Endelig blev det Dansk Spids, der skulle i ringen. Første hund var en han i åben klasse. Bedømmelsen blev excellent med CK. God dommer. Så blev det vores tur. Bedømmelsen blev excellent uden CK. Dum dommer. Stor skuffelse. Herefter bedømmelse af 4 tæver i junior-, åben-, og veteranklasse. Og da man så fik de objektive briller på, måtte man nok erkende, at både BIR og BIM var rigtig gode i ringen. Og, hvad pokker, der kommer andre udstillinger, og jeg har stadig verdens bedste hund.

European Cup Winner For Non-FCI Breeds, Nerfe, BIR, og Jubiis Prinsesse Bella BIM, sammen med Anne Lene Pugholm, dommer Leif Lehmann Jørgensen og Hilde Wøhlk.
Agria Winner 2023, Nerfe, BIR og Jessie, BIM, sammen med Anne Lene Pugholm, dommer Jørgen Hindse og Dorte Gade

Vi deltog ikke i Agria Winner 2023, men det gjorde de øvrige fem Danske Spidser. Og de gjorde det rigtig godt.

Søndag sidst på eftermiddagen var der raceparade i store ring for Danske Nationale Racer, hvor fem Danske Spidser var repræsenteret sammen med Broholmere, Gammel Dansk Hønsehund, Grønlandshund, Sort Spids og Dansk Svensk Gårdhund. Vi havde fået lov at deltage, og det var en rigtig festlig måde for os at afslutte European Dog Show.

Fra venstre: Birte Slot med Abby, Marielouise Slot med Prins Pluto, Pernille Dammand med Danafrid Be My Happy Girl, Per Jaobsen med Castor og Tina Abrahamsen med Frigg.
Den samlede raceparade for danske nationale racer. Fra venstre Broholmere, Grønlandshunde, Gammel Dansk Hønsehund, Dansk Spids, Sort Spids og Dansk Svensk Gårdhund.
De Danske Spidser, der deltog i raceparaden. Fra venstre Frigg, Jubiis Prins Pluto, Abby, Danafrid Be My Happy Girl og Castor