Nekrolog for Marianne Jensen

Bestyrelsen for Selskabet for Dansk Spids skriver dette.

Dansk Spids og resten af hundeverden har mistet en ildsjæl. Din alt for tidlige død er et stort tab for ikke kun dine nærmeste, men også for racen Dansk Spids, som kan takke dig for, at den er kommet dertil, hvor den er i dag. Rekonstruktionen af racen Dansk Spids startede tilbage i 1988. Selskabet for Dansk Spids blev efterfølgende stiftet i 1992, hvor du fra starten bidrog med din store viden og ihærdighed. Senere overtog du tøjlerne og blev formand for Selskabet. Du drev også mønstringer og avlsarbejdet, sammen med andre ildsjæle, til niveauet det har i dag.

Marianne og Dino

Du håbede og talte meget om, at Dansk Spids snart blev FCI godkendt. Det er så ærgerligt du ikke nåede at se dit store arbejde bære frugt. Du havde en hukommelse som ingen anden. Man skulle bare lige spørge om, hvor den hund kom fra, og du kunne nævne dens aner langt hurtigere end Hundeweb. 

Welsh Corgi Klubben må vi heller ikke glemme, for udover Dansk Spids var racerne Welsh Corgi Cardigan og Welsh Corgi Pembroke dine helt store hjertebørn.

Dansk Spids er ikke det eneste du har været med til at hjælpe godt i gang. Østjysk Hundetræning kan også takke dig for en hjælpende hånd. Du sørgede også for, at mange rally-prøver blev gennemført i Kreds 11 på formidabel vis.

Vi vidste godt, at du ikke altid var ved godt helbred, men ikke engang dette kunne holde dig tilbage fra at deltage i arrangementer såsom udstillinger, DKK-kurser og -træf på Askov Højskole samt at arrangere mønstringer og skuer.
Marianne – vi vil savne dit humoristiske væsen, gode humør og dit engagement.

Æret være Mariannes minde.