Fra tanke til handling

Når tanken opstår ”Vi skal have hund” !!! begynder man at tænke, hvad skal det være? Mange tænker stor – mellem – lille.
Man forhører sig lidt omkring og mange ender med at kontakte DKK (Dansk Kennel Klub, og så bliver man henvist videre til Selskabet for Dansk Spids, som er specialklubben for Dansk Spids, og her er det så jeg kommer ind i billedet som formand, hvalpeanviser og medlem af avlsudvalget.
Når interesserede hvalpekøbere henvender sig og forhører om der er hvalpe, eller om der kommer nogen i nærmeste fremtid. Kan jeg henvise til dem der står på avlslisten. Og hvalpekøberen kan ringe til de forskellige opdrættere og evt. hilse på moderen eller faderen til de fremtidige hvalpe.
Når hvalpene er født, kommer dagene så, hvor den kommende hvalpeejer skal ud og se hvalpene, og få sig en god snak med opdrætteren, og evt. aftale hvilken hvalp der lige passer til deres familie.
Køber du en hvalp, melder opdrætteren dig ind i Selskabet for Dansk Spids. Og når du køber en Dansk Spids, siger du samtidig ja til at din hund stiller til mønstring, når den har den rette alder til dette. En mønstring er en fremvisning af hundene, dvs. at klubben bedømmer og giver en udtalelse på din hund. En mønstring giver os en rigtig god mulighed for at vurdere om avlsarbejdet på Dansk Spids går den rigtige vej, og om den kombination af forældrene der er lavet evt. er noget der med fordel kan gentages.
Og vi håber at oplevelsen ved at deltage i en mønstring har givet dig lyst til at deltage i flere af de arrangementer, klubben inviterer til.

Marianne Jensen
Selskabet for Dansk Spids.